Subscribe via RSS Feed Connect on Instagram Connect on Google Plus Connect on YouTube

Recent Articles #1

cara buat duit untuk bercuti

3 Tips Wang Untuk Bercuti. No.2 Penting!

Filed in Tips Percutian by on October 11, 2014 0 Comments • views: 377

Kehidupan  taraf hidup di Malaysia terus meningkat dari tahun ke tahun.  Kenaikan harga minyak sebanyak RM 0.20 yang diumumkan pada minggu lepas merunsingkan lagi pada mereka yang tinggal di ibu kota. Semalam baru saja dibentangkan bajet 2015 secara live di  siaran television dan radio.

READ ON

Recent Articles #2

larangan di singapore

3 Tips Perjalanan Lancar Keluar & Masuk Ke Singapore

Filed in Tips Percutian by on October 7, 2014 0 Comments • views: 301

Tentu sekali bila mana kita mahu bercuti ke mana-mana destinasi kita mahu segala perjalanan kita berjalan dengan lancar. Lain tempat lain cara. Lain tempat lain pula cara mereka menilai setiap barang yang kita bawa masuk ke tempat mereka. Bawa barangan terlarang atau melanggar sebarang peraturan yang ditetapkan akan melewatkan kita dalam proses sewaktu di imegresen. Kali […]

READ ON

ada apa di saigon

Ho Chi Minh End Year Promotion

Filed in featured by on September 17, 2014 0 Comments • views: 247

  Promotion Date Start 25 September Until 31 October 2014 Travel Date Until January 2015 Special Rate F.I.T RM683/pax for adult (min. 4 pax arrival) Itinerary Day 1: Saigon – Arrival – City Tour (Dinner) Arrive in Saigon, meet and greet from our tour guide at the airport and. Your city tour will include visits […]

READ ON

Pakej Pulau Malaysia

Trip Jomlahcuti Ke Redang 2014

Filed in Pakej by on September 9, 2014 0 Comments • views: 345

  Team Pulau Malaysia telah merancang untuk buat trip terakhir ke Pulau Redang sebagai trip penutup untuk tahun 2014. Seperti tahun-tahun lepas trip ini juga adalah trip promosi end of this year yang mana harga mampu pergi oleh semua peringkat umur. Untuk maklumat penuh mengenai trip ini adalah seperti dibawah ;-

READ ON

pakej bali

Pakej Bali Promosi Until September 2014

Filed in Pakej by on April 28, 2014 0 Comments • views: 471

Pakej Bali Promosi Tidak perlu lagi diperkenalkan lebih lanjut . Diantara destinasi pulau terbaik di rantau asia dan top ranking diantara pulau yang paling ramai pengunjung di dunia. Mempunyai pelbagai tempat lawatan menarik. Serta boleh menjalankan kepelbagaian aktiviti sewaktu disini. Kini kami tawarkan kepada anda promosi Pakej Bali, Indonesia. Segala maklumat adalah seperti dibawah :-   […]

READ ON

hotel murah redang

Top #5 Pakej Pulau Redang Paling Hot Di Jomlahcuti

Filed in Artikel, info percutian by on April 22, 2014 1 Comment • views: 2152

Kalau anda sudah lama bersama kami pasti anda tahu kami adalah sebuah travel agensi yang bergiat aktif dalam tempahan pakej percutian secara online sejak tahun 2009 lagi. Dan diantara pakej yang masih lagi kami promosikan dari dulu hingga kini adalah pakej percutian dalam Malaysia seperti Pulau-Pulau Malaysia. Bagi kami sebagai rakyat Malaysia sayang sekali untuk kita […]

READ ON

entrance ticket uss

Ticket USS

Filed in Tiket by on April 8, 2014 0 Comments • views: 160

Mulai hari ini kami di jomlahcuti menawarkan pembelian Ticket USS (Universal Studio Singapore) sama ada secara kuantiti serendah dua orang mahupun kuantiti secara berkumpulan. Promosi Terkini Ticket USS :- RM178/dewasa Note : Oleh kerana ini adalah tiket promosi harga runtuh maka kami mengenaikan sedikit caj iaitu untuk pembelian tiket kurang 4 orang anda perlu menambah RM5 untuk […]

READ ON

featured

Trip USS Harga Hilang Akal 14-16 November 2014

Filed in Pakej by on March 5, 2014 1 Comment • views: 424

HARGA HILANG AKAL KEMBALI… Trip Penutup Ke USS Bagi Tahun 2014.. Sedar-sedar kita sudah sampai penghujung tahun 2014. Jadi sekali lagi kami ingin memaklumkan mengenai trip harga Hilang Akal sebagai trip penutup bagi tahun 2014 ini. Namun harga promosi ini adalah untuk slot 25 orang pertama sahaja. Selepas itu harga akan kembali normal. Untuk maklumat […]

READ ON

hotel bandung

Trip Jakarta Bandung 2014

Filed in group departure by on January 2, 2014 0 Comments • views: 291

Selamat tahun baru. Kini Trip jelajah secara berkumpulan jomlahcuti untuk tahun 2014 telah pun kembali. Trip secara berkumpulan ini akan bermula dengan destinasi Trip ke Jakarta Bandung. Iaitu diantara destinasi yang tidak asing lagi untuk rakyat Malaysia sama ada nak berehat, bercuti mahupun untuk membeli-belah. Kami rasa tidak perlu lagi untuk kami bercerita panjang mengenai […]

READ ON

destinasi menarik di sabah

#10 Tempat Menarik Di Kota Kinabalu-2

Filed in Artikel, info percutian by on December 26, 2013 0 Comments • views: 4453

Hari itu kami telah kongsikan 5 tempat yang menarik di Kota Kinabalu. Sekiranya anda terlepas baca maka bolehlah bacanya semula disini. Maka seperti yang dijanjikan maka hari ini kami ingin kongsikan lima lagi destinasi menarik yang terdapat di Kota Kinabalu. #6-PASAR FILIPHINE Pasar ini terletak di Kota Kinabalu. Dibuka pasa setiap malam bermula jam 7 […]

READ ON

tempat lawatan di sabah

#10 Tempat Menarik Di Kota Kinabalu-1

Filed in Artikel, info percutian by on December 12, 2013 1 Comment • views: 9153

Kota Kinabalu (atau lebih dikenali sebagai “KK”) dahulunya dikenali sebagai Jesselton, ialah ibu negeri Sabah yang terletak di Malaysia Timur. Ia juga merupakan pusat pemerintahan bagi Pantai Barat negeri Sabah. Bandar ini terletak di pantai barat laut Borneo menghadap Laut China Selatan. Gunung Kinabalu, yang memberikan bandar ini namanya, berada berdekatan KK, sementara Taman Tunku Abdul Rahman, kawasan perlindungan kehidupan liar, terletak di sini.

READ ON

apa menarik di sarawak

Tempat Menarik Di Kuching?

Filed in Artikel, info percutian by on November 11, 2013 0 Comments • views: 3941

Negeri Sarawak yang dikenali sebagai Bumi Kenyalang merupakan negeri terbesar di Malaysia dan dikategorikan sebagai Malaysia Timur. Kuching merupakan ibu negeri bagi Sarawak. Penduduknya terdiri daripada pelbagai kaum seperti Cina, Melayu, Bidayuh, Iban, Malanau, Orang Ulu dan lain-lain. Kuching juga merupakan Bandar keempat terbesar di Malaysia dengan kepadatan penduduk sekitar 794 517 orang. Kuching diisytiharkan […]

READ ON

bulan madu

#5 Top Pakej Bulan Madu Paling Hot Di Jomlahcuti

Filed in Artikel, info percutian by on October 23, 2013 3 Comments • views: 2861

Kerap kali kami di soal dimana pakej bulan madu paling best dan pakej bulan madu yang mana paling banyak di ambil oleh pasangan pengantin untuk pergi bulan madu di jomlahcuti. Jadi disini kami nak kongsikan #5 pakej hot bulan madu tersebut. #1- Bulan Madu Langkawi Lagoon (Langkawi) Yes.. bulan madu di Langkawi Lagoon masih memegang […]

READ ON

pakej beijing

Dah Follow Instagram Jomlahcuti…?

Filed in Artikel by on October 16, 2013 0 Comments • views: 101

Hai… kami pasti anda juga ada instagram.. betul tak? Jadi selain facebook, twitter kami juga telah menambah lagi satu jaringan social media iaitu instagram. Jadi sekiranya anda mempunyai instagram apa kata follow kami disana. Disini kami saja nak kongsikan dengan anda gambar-gambar menarik jadi marilah follow kami sekarang di instagram.   Macam mana nak cari […]

READ ON

apa ada di bromo

Indahnya Bromo

Filed in Artikel, info percutian by on September 25, 2013 6 Comments • views: 672

Kami pasti ramai yang sudah sampai disini dan mungkin masih ramai diantara anda yang masih belum lagi berkunjung kesini. Mungkin anda pernah melawat Tangkuban Perahu atau Batu Putih yang terletak di Bandung. Suasana yang unik yang tidak ada di negara kita pasti menyeronokan. Namun apa yang ada di Bromo sudah pasti jauh lebih menarik apa […]

READ ON

apa itu canopy walk

Apa Itu Canopy Walk?

Filed in Artikel, info percutian by on September 24, 2013 0 Comments • views: 128

Sekiranya anda berkunjung ke kaki gunung kinabalu jangan lupa untuk berkunjung dan merasai sendiri Canopy Walk. Apa Itu Canaopy Walk Yer? Canopy Walk adalah laluan pejalan kaki  jabatan gantung sepanjang 157.8 meter dan hanya bertiangkan sumber semula jadi iaitu dari satu pokok ke satu pokok yang lain. Pada awalnya tempat ini dibina adalah untuk memudahkan […]

READ ON

tabung amal

Saluran Tabung Ke Syria

Filed in Artikel by on July 24, 2013 0 Comments • views: 98

Jika anda masih ingat, pada post yang lepas kami ada buat satu program bercuti sambil menderma untuk tabung ke Syria. Anda boleh baca semula post tersebut disini. Jadi pada hari ini kami akan mula menyalurkan wang tersebut kepada pertubuhan yang aktif (seperti nama tertera diatas). Oleh demikian kami dari krew jomlahcuti ingin mengucapkan jutaan terima […]

READ ON

badan ngo syria

Dana Untuk Syria

Filed in Artikel by on June 12, 2013 1 Comment • views: 111

  Sepertimana yang kita tahu peperangan yang meletus di Syria telah mengorbankan banyak nyawa orang awam terutamanya wanita dan kanak-kanak yang tidak berdosa. Banyak bantuan dari pelbagai NGO telah menyalurkan bantuan dan dengan ini kami juga telah bersepakat antara kami krew jomlahcuti  untuk mengumpul dana bagi membantu menyalurkan sejumlah wang agar misi menghantar barangan keperluan […]

READ ON

beijing musim sejuk 2013

Tips Percutian Ke Beijing Musim Sejuk

Filed in Artikel, info percutian, info Perlancongan, Tips Percutian by on June 5, 2013 0 Comments • views: 223

Pasti anda semua tahu kami kerap kali berkongsi tips-tips percutian yang menarik di web kami ini. Namun pada kali ini kami buat special edition mengenai Tips Penting Percutian Musim Sejuk ke Beijing. OlehKerana tips yang ingin kami kongsikan ini terlalu banyak hingga kami buat cara mudah untuk anda membaca dengan muat turun ebook tersebut. Ia […]

READ ON

Trip Beijing Musim Sejuk 2013

Filed in Beijing, China, Pakej by on May 9, 2013 0 Comments • views: 234

Trip Jomlahcuti Ke Beijing 2013 Bersama Malaysia Airline Menjadi aktiviti tahunan setiap tahun crew jomlahcuti akan buka satu trip  besar ke ibu kota negara China iaitu Ke Beijing pada musim sejuk. Kini kami kembali buka trip ini kepada siapa yang berminat. Sertai trip kami ini bersama peserta lain yang sempoi-sempoi belaka.. Tarikh : 20-26 Dec 2013 […]

READ ON

beijing package 2013

Pengumuman Pemenang Contest Jomlahcuti.com 2013

Filed in Artikel by on April 19, 2013 3 Comments • views: 138

Akhirnya hari yang di tunggu-tunggu oleh semua peserta contest jomlahcuti.com telah tiba. Kami telah menerima sambutan yang menggalakkan daripada anda semua. Terima kasih kerana menyertai pertandingan ini. Blogger yang memasuki pertandingan ini mempunyai blog yang sangat hebat dan menarik. Satu ruangan yang di ceritakan mengenai contest ini sangat menarik dengan slogan yang dicipta dan gambar-gambar […]

READ ON

beijing musim sejuk

Suhu Semasa Di Beijing

Filed in Artikel, info percutian, santai by on April 3, 2013 2 Comments • views: 486

Selepas musim sejuk maka muncul pula musim seterusnya iaitu musim bunga di utara China iaitu Beijing. Musim ini selalunya bermula pada April dan akan berakhir pada May. Diantara paling ramai yang berkunjung ke Beijing adalah waktu-waktu musim begini. Suhu yang tidak terlalu sejuk dan tidak terlalu dingin mungkin adalah faktor ramai pelanconga ke Beijing. Diantara […]

READ ON

pakej china muslim tour

5D 4N Guangzhou/Shenzhen/HK Disneyland

Filed in group departure, Pakej by on March 1, 2013 1 Comment • views: 457

Riang Ria bersama tersayang di Hong Kong Disneyland. Ya, ramai yang ingin ke Hong Kong Disneyland dengan pakej yang murah. Di sini kami membuka Group Trip ke tiga tempat sekaligus iaitu Guangzhou/Shenzhen/Hong Kong Disneyland. Walau agak padat tetapi ia nya berbaloi kerana dapat pergi ke tiga tempat yang berbeza dalam masa 5 hari. Bagi yang […]

READ ON

harga pakej runtuh

Jomlahcuti Online Travel Fair 2013 (JOTRAF)

Filed in Artikel, info percutian, info Perlancongan, santai by on February 27, 2013 0 Comments • views: 140

  Setiap tahun kami akan buat promosi secara online dengan harga runtuh dan hilang akal. Tahun ini kami ingin namakan promosi itu dengan nama lebih singkat lagi  iaitu JOTRAF  diambil dari Jomlahcuti Online Travel Fair. Selalunya harga runtuh seperti ini anda hanya boleh dapatkannya sewaktu berkunjung ke MATTA FAIR namun kini anda tidak perlu lagi […]

READ ON

bus hatyai

Best Sangat Ker Hatyai?

Filed in Artikel, info percutian, info Perlancongan, santai by on February 26, 2013 3 Comments • views: 725

Bila sebut saja hatyai pasti ada yang terfikir dan tertanya-tanya. Maka muncul lah soalan ini ” best sangat ker hatyai”. Sebenarnya best atau tidak suatu tempat ini terlalu subjektif untuk di nilai. Setengah orang suka dan seronok bila berkunjung kesana dan ada setengah pula cakap tak ada apa pun. Oleh demikian hanya anda saja yang […]

READ ON

hotel redang

Pulau Redang- Lokasi Snorkeling & Scuba Terbaik!

Filed in Artikel, info percutian, info Perlancongan, santai by on February 13, 2013 113 Comments • views: 1542

Nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi, Pulau Redang bukan saja dikenali oleh penduduk Malaysia dan jiran setempat namun Pulau Redang telah berjaya menarik ribuan pengunjung dari semerata dunia terutamanya dari pelancong eropah, amerika dan timur tengah. Di jomlahcuti kami juga menyediakan pakej percutian ke Pulau Redang diantara pakej yang kami tawarkan adalah Pakej Bulan Madu Redang, […]

READ ON

contest 2013

Contest Jomlahcuti 2013

Filed in Artikel, santai by on February 12, 2013 9 Comments • views: 214

Salam Mesra & Salam Gembira Untuk Semua. Sempena awal tahun 2013 ini pihak jomlahcuti ingin mengadakan contest untuk memeriah dan mewarna-warnikan lagi tahun baru 2013.  Sudah pasti pihak kami akan menyediakan hadiah yang menarik untuk dimenangi. Jumlah terkumpul hadiah yang disediakan adalah sebanya RM 1,270 Baiklah,Sebelum kami nak bercoleteh  lebih panjang lagi apakah contest tersebut mari […]

READ ON

hotel pulau redang

Pakej Pulau Malaysia 2013

Filed in Artikel, info percutian, info Perlancongan, santai by on January 15, 2013 2 Comments • views: 310

Seperti yang kita tahu, setiap tahun akan berlakunya angin monsun di sebelah laut pantai timur. Kejadian alam ini berlaku bermula pada akhir Oktober sehinggalah pada pertengahan Febuari iaitu sepanjang tiga bulan lebih. Kejadian alam ini akan mengakibatkan beberapa kawasan di naiki air dan menyebabkan banjir. Angin bertiup kencang dan ombak akan lebih tinggi dari keadaan […]

READ ON

hotel singapore

#7 Tempat Wajib Pergi Ke Singapore

Filed in Artikel by on January 13, 2013 0 Comments • views: 1985

Lama betul krew jomlahcuti tidak menulis sebarang artikel. Jadi dikesempatan awal tahun ini kami krew jomlahcuti nak berkongsi info dengan anda diantara tempat yang menarik yang terdapat di Singapore. Sebenarnya banyak tempat menarik di Singapore tapi kami cuma pilih #07 tempat saja yang mana diambil secara rawak. 01- Merlion Merlion adalah tempat wajib singgah untuk […]

READ ON

bercuti santai

Jomlahcuti Berwajah Baru 2013

Filed in Artikel, info Perlancongan, santai by on December 18, 2012 2 Comments • views: 115

Salam Mesra & Salam Hormat untuk pelanggan dan pengunjung jomlahcuti.com yang tidak henti-henti menyokong kami. Terima Kasih kerana terus untuk menyokong syarikat bumiputra untuk berdaya saing. Sempena tahun 2013 yang akan menjelma tidak lama lagi. Pihak jomlahcuti telah menaik taraf dengan memberi nafas baru dari segi design agar ia lebih terkini dan lebih moden. Ciri-ciri […]

READ ON